martes, 5 de noviembre de 2013

ΗΜΑΘΙΑ... Η ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΣ

ΕΝΩ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΑΥΞΗΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ...

ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΥΞΗΣΗΣ 3%,
ΙΣΧΥΡΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΒΑΘΕΙΑΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ. ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΣΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ, ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ


Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της πληθυσμιακής απογραφής, για την Ημαθία, που έδωσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία στη δημοσιότητα.




Ο νομός μας, φαίνεται πως υφίσταται ένα αρνητικό πληθυσμιακό σοκ, παρουσιάζοντας μια αύξηση μόλις 3%, σε μία δεκαετία. Μόνο η Φλώρινα έχει το ίδιο ποσοστό αλλά μάλλον, ως παραμεθόριος νομός Πρέπει να θεωρεί και ευτυχή την αύξηση αυτή. Όλοι οι άλλοι νομοί της Μακεδονίας, παρουσιάζουν αύξηση, μερικοί ικανοποιητική και άλλοι, όπως ο νομός Κιλκίς, εκπληκτική, με 11,7%!

Η έλλειψη ενδιαφέροντος στρατηγικής και οράματος, και λιγότερο, πιστεύουμε, οι άλλες συγκυρίες, του γειτονικού και διεθνούς περιβάλλοντος, οδήγησαν στην τάση εγκατάλειψης, μάλλον, του πληθυσμού. Γιατί Πρέπει να συνυπολογίζουμε ότι και το Κιλκίς και η Πέλλα και η Πιερία υπέστησαν τις συνέπειες από τους ιδίους αρνητικούς παράγοντες, όμως αντέδρασαν και παρουσιάζουν ενεργητικό ισοζύγιο ανθρώπων.

Δεν υπολογίζουμε δε ότι στους αριθμούς πρέπει να συμπεριλάβουμε αρκετές εκατοντάδες, ίσως χιλιάδες αλλοδαπούς ώστε το μήνυμα είναι εξόχως αρνητικό και υποδεικνύει ένα πράγμα μόνο: την άμεση ανάληψη δράσεων, με οποιοδήποτε τίμημα για την αναστροφή της πορείας. Να το περιμένουμε;

No hay comentarios:

Publicar un comentario