jueves, 19 de diciembre de 2013

Η ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ ΔΩΡΕΑ ΖΩΗΣ

Το "Καραβάνι της Ζωής" πέρασε από τη Βέροια.
Στοιχεία για τη δυνατότητα προσφοράς οργάνων.

Η μεγάλη προσπάθεια να πειστούν ου Έλληνες να γίνουν δωρητές οργάνων έχει αναληφθεί. Ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων επιχειρεί να "ξεκολλήσει" την χώρα από την τελευταία θέση, μεταξύ των χωρών - μελών της Ε.Ε., στον πίνακα των πραγματοποιούμενων μεταμοσχεύσεων.

Και όμως οι ανάγκες της Ελλάδας σε μεταμοσχεύσεις δεν διαφέρουν απ αυτές των εταίρων της, επομένως, η αιτία της αρνητικής επίδοσης πρέπει να αναζητηθεί στο γιατί δεν έχει γίνει αποδεκτή σε ευρεία κλίμακα η ιδέα της δωρεάς οργάνων από τον Έλληνα. Η πολιτεία με τη γνώση αυτών των αδυναμιών θέσπισε νόμο - πλαίσιο με τον οποίο ενθαρρύνει την ανάπτυξη και την σταθερότητα μιας βεβαιότητας για το άμεσο μέλλον ότι η δωρεά οργάνων αποτελεί πράξη αλληλεγγύης προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο χωρίς καμία απολύτως επίπτωση στον δωρητή πλην της απόρριψης αστήρικτων ταμπού. 




Ταυτόχρονα, έχει ξεκινήσει πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού, με παράλληλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στις μεγαλύτερες πόλεις, ευρεία διαφημιστική καμπάνια με κάθε μέσον ενώ το "Καραβάνι της Ζωής" διατρέχει όλη την Ελλάδα ώστε να ενημερωθούν όλοι οι πολίτες. Χθες το πρωί για μια ώρα περίπου το "Καραβάνι" στάθμευσε στη Βέροια και μοίρασε πληροφοριακό υλικό. Δυστυχώς, μόνο δύο σχολεία και οι περαστικοί πολίτες, ίσως λόγω της ώρας και της σύντομης στάθμευσης, ενημερώθηκαν για την άξια της προφοράς οργάνων. Επίσης βοήθησαν στην ενημέρωση μέλη του Συλλόγου Νεφροπαθών Ημαθίας. Οι άνθρωποι του Καραβανιού μαζί με τα πληροφοριακά έντυπα μοίρασαν και δηλώσεις δωρητή που περιλαμβάνει και την κάρτα δωρεάς οργάνων.

No hay comentarios:

Publicar un comentario