sábado, 7 de diciembre de 2013

ΕΜΕΙΣ ΤΩΡΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ


Συνάντηση για συζήτηση με όλους τους φορείς της πόλης, της ειλημμένης τον Φεβρουάριο του 2000 ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για λειτουργία τμήματος TEl στην πόλη προκάλεσε ο Δήμαρχος Βέροιας το βράδυ της Πέμπτης 15 Νοεμβρίου.

0 κ. Χασιώτης ενημέρωσε τους μόλις 17 προσελθόντες - από τους υπερεκατό προσκληθέντες - για το χρονικό του αιτήματος που ξεκίνησε με την επίδοση στον Πρωθυπουργό του σχετικού αιτήματος.
Αναφέρθηκε στην πρόταση προς το ΤΕΙ Θεσ/νίκης για ίδρυση Τμήματος Παραγωγής και Τεχνολογίας Κρέατος ή Συντήρησης Μνημείων και πρότεινε την συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα για να "τρέξει" την υπόθεση, γιατί στο μεταξύ έχουν "πάρει κεφάλι" αντίστοιχα αιτήματα από άλλες περιοχές της χώρας.

Είναι γνωστό ότι προωθείται η ιδέα Παν/μίου Πελοποννήσου με έδρα την Τρίπολη και Παν/μιο Δυτ. Μακεδονίας, ενώ στην Κ. Μακεδονία λειτουργούν Τμήματα ΤΕΙ στις Σέρρες - που ζητά και άλλα - και στο Κιλκίς, ενώ υπάρχει πρόταση για τμήμα ιχθυολογίας στα Νέα Μουδανιά.
Τελικώς, παρά τον προβληματισμό για την μικρή συμμετοχή εκπροσώπων φορέων και το ενδεχόμενο επανάληψης της διαδικασίας, με την επιμονή κάποιων εκ των παρισταμένων, συγκροτήθηκε Επιτροπή που θ' αποτελείται από τον Δήμαρχο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, έναν δημοτικό σύμβουλο, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, τον Πρόεδρο του Νομαρχιακού παραρτήματος του TEE, και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων.

Στις πρώτες κινήσεις της Επιτροπής περιλαμβάνεται μια συνάντηση με το Νομάρχη και τους βουλευτές του Νομού και μια επίσκεψη στο TEl Θεσ/νίκης για επαφές με στελέχη του Ιδρύματος. Αμέσως μετά θα εκτιμηθεί η κατάσταση και θα κριθεί αν είναι απαραίτητη μια συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας ή και τον πρωθυπουργό.

Στο τέλος της σύσκεψης εγκρίθηκε και ψήφισμα το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει ότι η "... πρόταση αυτή αποτελεί πάγιο και καθολικό αίτημα του συνόλου των πολιτών της Βέροιας, οι Φορείς της πόλης ενώνουμε την φωνή μας με την Δημοτική Αρχή και ζητούμε από την Πολιτεία να σταθεί με ευαισθησία απέναντι σ' αυτό το δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και να προχωρήσει στην άμεση ίδρυση των παραπάνω Σχολών".

No hay comentarios:

Publicar un comentario