martes, 31 de diciembre de 2013

Ο Β' Τάφος ανήκει στον Μ. Αλέξανδρο;

Αυτό υποστηρίζει ο συγγραφέας μετά από πολύχρονη έρευνα και εξέταση των ευρημάτων και της τοιχογραφίας.

Η πρωτοβουλία , να παρουσιάσει την άλλη άποψη στην επικρατούσα θέση του αρχαιολόγου, αείμνηστου καθηγητή Μανώλη Ανδρόνικου (υποστηριζόμενη από την πλειονότητα των συναδέλφων του), ότι ο μεγάλος βασιλικός τάφος κρύβει στο εσωτερικό του τον νεκρό του Φιλίππου Β', προσδοκούσε την ανταπόκριση του κοινού και των παραγόντων της περιοχής.Η προσδοκία ξεπεράστηκε κατά πολύ με αποτέλεσμα να παρουσιαστεί πρόβλημα χώρου, στην αίθουσα, όπου οργανώθηκε η εκδήλωση. Το αδιαχώρητο αυτό, αποδεικνύει και το ισχυρό, και πάντα ζωηρό, ενδιαφέρον που διατηρείται μεταξύ των πολιτών της Ημαθίας, για οποιαδήποτε εξέλιξη αφορά στο "δώρο" της σπουδαιότατης ιστορικής και πολιτισμικής του κληρονομιάς.

Επίσης, αποτελεί ένα τολμηρό βήμα προς την πρόκληση διαλόγου, που μέχρι στιγμής είναι ανύπαρκτος, ώστε να αποκαλυφθεί η ιστορική αλήθεια της ταυτότητας του νεκρού στον δεύτερο βασιλικό τάφο της Βεργίνας. Είναι γεγονός, ότι εδώ και μερικά χρόνια, η επιμονή και ο αγώνας του συγγραφέα - ιστορικού ερευνητή, έχουν βρει θετική ανταπόκριση στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπου παρουσιάζονται οι θέσεις του κ. Παπαζώη και προβάλλεται τεκμηριωμένη ότι στον β' βασιλικό τάφο "κοιμάται" ο Μέγας Αλέξανδρος, όχι ο πατέρας του Φιλίππου B', κατά την κρατούσα μέχρις εσχάτων άποψη.




Είναι επίσης γεγονός ότι για την νέα θέση, άνοιξαν οι πόρτες του εγκυρότερου και σοβαρού περιοδικού "Αρχαιολογία" του ιδρύματος Λαμπράκη και ότι πανεπιστημιακές φωνές αρχίζουν να εγείρουν υποστηρικτική της νέας θέσης φωνή τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Έξοχο παράδειγμα ο καθηγητής Ανθρωπολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης κ.Νικ. Ξηροτύρης, ο πρώτος που εξέτασε τα οστά του δεύτερου τάφου και απεφάνθη υπέρ των θέσεων του συγγραφέα.

Η "Η πριν από αρκετά χρόνια ξεκίνησε την φιλοξενία σχετικών άρθρων και περιοδικής συνεργασίας με τον κ. Τριαντάφυλλο Παπαζώη και οι συνθήκες "ωρίμασαν" για μια δημόσια παρουσίαση του βιβλίου του "Ο ΙIος Βασιλικός Τάφος της Βεργίνας Αποκαλύπτει Τον Μέγα Αλέξανδρο", ενώπιον του κοινού και των αρχών του νομού, θεωρώντας και ως υποχρέωση της να συμβάλει στη διερεύνηση της αλήθειας.
Στην παρουσίαση προσεκλήθησαν εκτός του καθηγητή Ν. Ξηροτύρη, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών κ. Μιχ. Παπακωνσταντίνου και ο γνωστός δημοσιογράφος της Θεσσαλονίκης κ. Φαίδων Γιαγκιόζης.

No hay comentarios:

Publicar un comentario